Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα
 
Ανανεωμένο Mitsubishi ASX

Μετά από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά, το ASX απέκτησε ένα νέο πετρελαιοκινητήρα diesel 1.6 Di-D Euro-6, οποίος αποδίδει 114 ίππους/ 3.600 r.p.m.,με ροπή 270 Nm/1750 r.p.m. και κορυφαία κατανάλωση μόλις 4,6lt/1000 kms.best-seller.

Το ανανεωμένο ASX αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στη δυναμική κατηγορία των μικρομεσαίων crossover προσφέροντας τώρα μία γκάμα δύο κινητήρων στα 1.600 κυβ. εκ. του γνωστού βενζινοκινητήρα της Mitsubishi Motors 1.600 cc MIVEC με 117Hp/6.000 rpm και του νέου πετρελαιοκινητήρα 1.600 cc.Το ανανεωμένο ASX έχει δεχτεί και πλήθος αλλαγών στην εσωτερική σχεδίαση της καμπίνας των επιβατών με έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια των επιβατών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που είναι εξοπλισμένο ανάλογα με την έκδοση για να διευκολύνουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών είναι: Active Stability & Traction Control (ASTC), ABS με EBD & Brake Assist, Hill Start Assist (HSA), ESS (Emergency Stop Signal), Αερόσακοι εμπρός, πλευρικοί, οροφής και αερόσακος γονάτου οδηγού, Σύστημα ανίχνευσης και πίεσης των ελαστικών, Σύστημα κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικές εντολές και χειριστήρια στο τιμόνι, Ελαστικά 225/55 R18 με ζάντες αλουμινίου νέου σχεδιασμού, Πανοραμική γυάλινη οροφή με εσωτερικό φωτισμό LED, Μπάρες οροφής, Κεντρικός καθρέπτης με αυτόματο υποφωτισμό κ.ά.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Inform που είναι διαθέσιμη με τον βεζινοκινητήρα 1.6lt 4X2 περιλαμβάνει: Active Stability & Traction Control (ASTC), ABS με EBD & Brake Assist, Hill Start Assist (HSA), ESS (Emergency Stop Signal), Αερόσακοι εμπρός, πλευρικοί, οροφής και αερόσακος γονάτου οδηγού, Ηλεκτρικοί θερμ. εξωτ. καθρέφτες και εξωτ. χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, Υψηλής αντίθεσης οθόνη υγρών κρυστάλλων με πολλαπλές ενδείξεις, Κεντρική κονσόλα τύπου carbon, Κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, Air Condition •Ηχοσύστημα R/CD, είσοδος για Audio – AUX, 4 ηχεία, Ελαστικά 215/70 R16 με καλύμματα τροχών, Σύστημα ανίχνευσης και πίεσης των ελαστικών.

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Invite Plus, που είναι διαθέσιμη σε 1,6lt petrol 4x2 & 1,6lt και diesel 4x2 & 4x4 περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, με επιλογές 2WD-4WD και λειτουργία κλειδώματος 4WD (μόνο εκδόσεις 4WD), Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, Αυτόματος κλιματισμός, Cruise control με χειριστήρια στο τιμόνι, Ηχοσύστημα R/CD με χειριστήρια στο τιμόνι & 6 ηχεία, θύρα USB, Αισθητήρας φώτων & βροχής, Day Running Lights, Μπροστινή γρίλια με επιχρωμιωμένο πλαίσιο, Προβολείς ομίχλης εμπρός με επιχρωμιωμένο πλαίσιο, Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, Πίνακας οργάνων υψηλής αντίθεσης με έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων, Κεντρική κονσόλα με υλικό gloss black και ασημί λεπτομέρειες, Υφασμάτινο κεντρικό ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο εμπρός, Κεντρικό υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες στο πίσω κάθισμα, Ντουλαπάκι με θερμαινόμενη/ψυχόμενη θέση, Ελαστικά 215/70 R16 με ζάντες αλουμινίου, Πλάτη πίσω καθισμάτων διαιρούμενη κατά 60:40Τέλος η κορυφαία έκδοση του ASX Intense Panorama που είναι διαθέσιμη μόνο με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 Di-D 4WD περιλαμβάνει επιπλέον: Σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί (KOS / 2WD), Φιμέ πίσω τζάμια (παράθυρα, φινιστρίνι και πίσω πόρτα), Ηλεκτρ. θερμ. & αναδιπλούμενοι καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος με ενσωματωμένο φλας, Σύστημα κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικές εντολές και χειριστήρια στο τιμόνι, Ελαστικά 225/55 R18 με ζάντες αλουμινίου νέου σχεδιασμού, Πανοραμική γυάλινη οροφή με εσωτερικό φωτισμό LED, Μπάρες οροφής, Κεντρικός καθρέπτης με αυτόματο υποφωτισμό.

Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας “Project Global”, το ASX έχει το πλεονέκτημα μιας εξαιρετικά άκαμπτης δομής αμαξώματος που εγγυάται δυναμική οδική συμπεριφορά, παθητική ασφάλεια, άνεση (συμπερ. ΝVH) και αντοχή.

Επομένως, μεγάλη προσπάθεια αφιερώθηκε στην ίδια τη δομή, ακολουθώντας μερικές πολύ λογικές αρχές:

  • Χάρη στην υψηλή ακαμψία του αμαξώματος η ανάρτηση αντιδρά με ακρίβεια στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, για να μπορεί ο οδηγός να ακολουθεί την πορεία που έχει επιλέξει.
  • Το αμάξωμα πρέπει να διαθέτει πρακτικές ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και έναν στιβαρό χώρο επιβίωσης για την προστασία των επιβατών σε περιπτώσεις συγκρούσεων από κάθε κατεύθυνση.
  • Η σχεδίαση πρέπει να προσφέρει ένα σημαντικό επίπεδο προστασίας για τους πεζούς.
  • Το αμάξωμα πρέπει να είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τη λεγόμενη συμβατότητα σύγκρουσης, ώστε να ελαχιστοποιείται η ζημιά σε άλλα ελαφρύτερα οχήματα σε περίπτωση σύγκρουσης.
  • Ωστόσο, εάν η εφαρμογή τέτοιων μέτρων επιφέρει αύξηση βάρους, αυτό θα επηρεάσει δυσμενώς τις οδηγικές επιδόσεις και την οικονομία του καυσίμου. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας το αμάξωμα να σχεδιάζεται όσο το δυνατόν ελαφρύτερο αλλά παράλληλα να πληροί τις βασικές απαιτήσεις.


Το πλευρικό πλαίσιο της πόρτας αποτελείται από μία ενισχυμένη δομή τύπου δακτυλίου, ενώ οι γωνίες των ανοιγμάτων όπως οι πίσω πλαϊνές και η πίσω πόρτα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες για να επιτυγχάνεται ένα υψηλό επίπεδο ακαμψίας.