Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα
 
2015 Honda HR-V
Εισαγωγή: νέα γενιά συμπαγούς SUV – ευρύχωρο και ευέλικτο σαν compact MPV, ανθεκτικό σαν SUV, χαρισματικό και δυναμικό σαν coupé.
  • Γοητευτική coupé εμφάνιση και στιβαρότητα SUV
  • Κορυφαία ευρυχωρία και πολυμορφικότητα χώρου αποσκευών
  • Φρέσκια και σοφιστικέ σχεδίαση εσωτερικού με υλικά υψηλής ποιότητας
  • Συναρπαστική οδηγική εμπειρία συνδυάζει επιδόσεις με οικονομία
  • Ολοκληρωμένη σειρά χαρακτηριστικών προηγμένης ασφάλειας


Παρουσιάζοντας μία νέα γενιά συμπαγών SUV στην αγορά, το νέο Honda HR-V αντιπροσωπεύει μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία crossover: χαρακτηριστική εμφάνιση coupé με στιβαρότητα SUV, χώρους και πολυμορφικότητα ενός MPV, προηγμένη αλλά απολαυστική οδηγική εμπειρία και επιδόσεις με οικονομία.

Η Honda εκτιμά ότι το 70% των πελατών του νέου HR-V θα είναι πελάτες που θα κατακτήσει από άλλες μάρκες, κυρίως ιδιοκτήτες MPV και hatchback κατηγορίας C. Το HR-V μήκους 4.3-m απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς εργένηδες και ζευγάρια που δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα οικογένεια, ενδιαφέρονται για το lifestyle και παρακολουθούν τις τάσεις του design.

Με την πρώτη ματιά, το νέο HR-V προβάλλει μία εικόνα νεανικότητας με άποψη, όπου οι τολμηρές, ανάγλυφες γραμμές ενός coupé ‘αγκαλιάζουν’ την ουσία ενός στιβαρού SUV. Η ψηλότερη ‘κορμοστασιά’ του HR-V (ύψος 1.605 mm), σε συνδυασμό με τη στιβαρή σχεδίαση και την ισχυρή παρουσία, προσφέρουν μία αίσθηση ασφάλειας, προστασίας, αυτοπεποίθησης και χρησιμότητας.

Στο εσωτερικό, το νέο HR-V προσφέρει στους επιβάτες κορυφαία ευρυχωρία και – χάρη στο καινοτόμο σύστημα Magic Seat της Honda – εξαιρετική ευελιξία. Μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και σοφιστικέ στυλ προσδιορίζουν το εσωτερικό του HR-V, όπου οι σχεδιαστές της Honda συνδύασαν την πλούσια ευρυχωρία με την αίσθηση ενός σπορ, προστατευμένου cockpit.

Γοητευτική coupé εμφάνιση με στιβαρότητα SUV

Για την ομάδα σχεδίασης της Honda, η σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου HR-V συνοψίστηκε στο θέμα ‘Dynamic Cross Solid’. Το σκεπτικό ήταν να συνδυάζει στην κομψότητα και την αεροδυναμική ενός coupé με τη χρηστικότητα και αντοχή ενός SUV.

«Το μυστικό ήταν ένας συνδυασμός υπερυψωμένων καθισμάτων και αντοχής που αποτελούν και τις βασικές αξίες ενός SUV με μία νέα συναισθηματική προσέγγιση,» σχολιάζει ο Masaki Kobayashi, project leader για το στυλ του HR-V. «Έτσι επινοήσαμε μία εξωτερική φιλοσοφία που ενσαρκώνει την ιδέα ‘Emotionality & Toughness’ (Συναισθηματικότητα & Αντοχή) και μία φιλοσοφία εσωτερικού που ονομάσαμε ‘Personal Cockpit & Expansiveness’ (Προσωπικό Cockpit & Επεκτατικότητα). Εμφανώς, θελήσαμε να ‘παντρέψουμε’ αντικρουόμενες αξίες για να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο.»


Το νέο HR-V είναι ένα προϊόν που γεννήθηκε μέσα από την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο και καινοτόμο με βάση τις ‘πραγματικές ζωές πραγματικών ανθρώπων’. Το HR-V έχει προφίλ καμπίνας τύπου coupé, με ισχυρό ρύγχος και δυνατές κάτω φόρμες αμαξώματος, μαζί με ανάγλυφες λεπτομέρειες. Έτσι δημιουργείται μία γοητευτική εμφάνιση με συναισθηματική απήχηση σε υποψήφιους πελάτες οι οποίοι εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό το στυλ και την πρακτικότητα.

Στο δρόμο, η ταυτότητα του νέου HR-V δηλώνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, με μία φυσιογνωμία ‘solid wing face’ που δηλώνει τη σχέση της με την υπόλοιπη οικογένεια. Η εμπρός μάσκα είναι μαύρη, εκφράζοντας τον ανθεκτικό και τολμηρό χαρακτήρα. Η coupé φόρμα του HR-V δημιουργεί μία δυναμική και σπορ εμφάνιση, που ολοκληρώνεται από τις πίσω λαβές των θυρών, οι οποίες είναι κρυμμένες στην κολόνα C. Χαρακτηριστικές, τολμηρές γραμμές διατρέχουν το αμάξωμα σε όλο του το μήκος, χαρίζοντας στο HR-V ένα αποφασιστικό ύφος με ελαφρά κλίση προς τα εμπρός που αποπνέει μία αίσθηση κίνησης και ευελιξίας ακόμα και σταματημένο.


Οι σχεδιαστές της Honda θέλησαν το νέο HR-V να αποτυπώνει σθένος και αποφασιστικότητα. Βαθιά ανάγλυφα κάτω πάνελ αμαξώματος και ο ισχυρός οριζόντιος προσανατολισμός των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων μεταφέρουν αυτή την εικόνα στιβαρότητας, αντοχής και αξιοπιστίας που έχουμε συνδέσει με μεγαλύτερα SUV.