Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ, Mercedes στα Ιωάννινα
 
H Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2016

Το Σάββατο 1 η Οκτωβρίου 2016 άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που διοργανώνεται στο Παρίσι από 1-16 Οκτωβρίου 2016. Η Έκθεση Παρισιού αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για το χώρο του αυτοκινήτου και όχι άδικα, καθώς εκεί βρίσκονται περισσότεροι από 300 εκθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν δεκάδες νέες, παγκόσμιες πρεμιέρες.


Honda Civic Hatchback & Sedan 10ης γενιάς 

Το Civic Hatchback πραγματοποίησε το παγκόσμιο επετειακό ντεμπούτο του στο Παρίσι, αποκαλύπτοντας τις σχεδιαστικές γραμμές και φόρμες του σε επίπεδο μαζικής παραγωγής. Το αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα των Ευρωπαίων εμπόρων την Άνοιξη του 2017. 

Το Civic είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της Honda σε όλο τον κόσμο και για τη 10η έκδοση η μάρκα ακολούθησε το πιο διεξοδικό πρόγραμμα έρευνας και εξέλιξης. Βασισμένο σε μία κληρονομιά 44-χρόνων, το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του πρώτου Civic “ενός αυτοκινήτου για όλους τους ανθρώπους και όλο τον κόσμο”. Είναι ένας συνδυασμός ιδιαίτερης σχεδίασης, σπορτίφ στυλ και ευέλικτης πρακτικότητας – με έμφαση σε μία απολαυστική δυναμική συμπεριφορά. Δύο νέοι βενζινοκινητήρες VTEC TURBO που έχουν εξελιχθεί ειδικά για να προσφέρουν μία δυναμική, συναρπαστική και μειωμένου κόστους οδηγική εμπειρία, παρουσιάζονται για πρώτη φορά με τη 10η γενιά του Honda Civic.


Στο περίπτερο της Honda το παρών του δίνει το 4θυρο sedan του Civic. Αισθητικά αναβαθμισμένο εσωτερικά και εξωτερικά, το μοντέλο αυτό κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Gebzé στην Τουρκία.  Το αυτοκίνητο θα διατίθεται στις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης την Άνοιξη  του 2017. Η δέκατη γενιά του Honda Civic sedan είναι ένα νέο σπορ, τετράθυρο μικρομεσαίο μοντέλο. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Honda στην κατηγορία C, και επωφελείται από το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξέλιξης ενός μοντέλου στην ιστορία της εταιρίας. Honda Civic Type R Prototype

Το νέο Honda Civic Type R Prototype κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο 2016 Mondial de L’Automobile στο Παρίσι, δίνοντας μία γεύση από το στυλ της επόμενης γενιάς του Civic Type R που θα παρουσιαστεί επίσημα το 2017.

Βασισμένο στις αναλογίες του νέου Civic hatchback, το Type R Prototype διαθέτει πιο μυώδεις φόρμες αμαξώματος και βελτιωμένα χαρακτηριστικά αεροδυναμικής απόδοσης. Το εξωτερικό εντυπωσιάζει με μία υψηλής ποιότητας απόχρωση ‘brushed aluminium’ που είναι μοναδική για το μοντέλο της Έκθεσης.


Μπροστά, ο δυναμικός προφυλακτήρας αναδεικνύεται με ένα σπόιλερ από ανθρακονήματα και μία σπορ κόκκινη γραμμή. Πρόσθετοι αεραγωγοί προσδίδουν πλάτος στο προφυλακτήρα, ενώ ένθετα τύπου πλέγματος κοσμούν τις εισαγωγές αέρα.